Bestaande bouw

Op zoek naar ‘n opknapper of een huis waar je zo in kunt? Veel mensen vallen voor de charme van een bestaande woning. Is dit ook wat jij zoekt? Dan ga je voor bestaande bouw.

Ruime keuze
Er staan veel bestaande woningen te koop. Dat betekent: veel keuze!

Mogelijkheid tot bezichtiging
Elke bestaande woning kun je van tevoren bezichtigen. Zo weet je precies wat je koopt, van elke kamer tot elke kier.

Snel verhuizen 
Meestal ben je sneller verhuisd naar een bestaand huis dan wachten op een nieuwbouwproject.

Hoe koop je een bestaand huis? Ontdek de hypotheken

Een bestaand huis op het oog? Spannend en leuk tegelijk! De zoektocht naar jouw ideale woning is één ding. Maar hoe zit het met bieden, de financiering regelen of als je een tijdelijk contract hebt? Finauta staat voor je klaar om je door het hele proces te loodsen.

Zodra je je droomplek gevonden hebt, gaan we aan de slag met de hypotheek. Jouw persoonlijke Finauta-adviseur vergelijkt een hoop hypotheken om jouw perfecte match te vinden. Samen bekijken we je mogelijkheden, van de soort hypotheek tot de rente die je vastzet, en van de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie tot een overbruggingskrediet.

Bouwkundige keuring: staat je bestaand huis als een huis?

Al bij de eerste rondleiding door een huis krijg je een indruk van wat er moet gebeuren. Ben je een beetje handig? Dan heb je waarschijnlijk al een idee van de verbouwingskosten. Maar een bouwkundige keuring geeft die belangrijke extra zekerheid. Je krijgt een helder beeld van de staat van het huis en verkleint zo de kans op vervelende verrassingen.

Zodra je het koopcontract tekent, zit je vast aan de koop. Wil je risico’s beperken? Neem dan in je contract een financieringsvoorbehoud en een voorbehoud voor een bouwkundige keuring op. Zo heb je een stevige basis, zelfs als de uitkomst van de keuring tegenvalt.

Heb je vragen of wil je sparren met een van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat je gegevens achter via het contactformulier.

Let op het energielabel van je toekomstige bestaande woning

Een energielabel vertelt je hoe zuinig je bestaande huis is, van A++++ (superzuinig) tot G (niet zo zuinig). Een zuiniger huis is fijn voor je portemonnee én het milieu. Plus, het upgraden van je huis betaalt zich vaak terug door meer comfort, een lagere energierekening en een hogere woningwaarde.

Ga je voor een ouder huis? Houd er dan rekening mee dat de isolatie, het glas en het verwarmingssysteem misschien niet meer van deze tijd zijn. Dit kan je stookkosten opdrijven. Maar geen zorgen, met duurzame verbouwingen kun je een hoop verbeteren. En het mooie is: vaak kun je hiervoor extra lenen.

Wat kost het opknappen van een bestaand huis?

Verliefd geworden op een karakteristiek maar opknapperig huis? Spannend! Zorg dat je goed weet wat je financieel kunt vóórdat je je droomhuis achterna gaat. Hoeveel kun je lenen voor zowel de aankoop als de verbouwing? Je inkomen is hierbij doorslaggevend.

Voor verbouwingsplannen kun je soms meer lenen, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Handig om dit vooraf te checken, zo sta je later niet voor verrassingen. In een gratis gesprek loopt een Finauta-adviseur alle opties met je door, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Wat vinden klanten?

Wij ontvangen een 10 op advieskeuze.nl
*****

Onze diensten

Bestaande bouw

Verbouwen

Nieuwbouw

Verduurzamen

2e hypotheek /
Oversluiten

Ondernemer /
ZZP-er

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen bestaande bouw en nieuwbouw?

Bestaande bouw zijn woningen die eerder bewoond zijn geweest en direct beschikbaar kunnen zijn, terwijl nieuwbouwwoningen nog gebouwd moeten worden of recent opgeleverd zijn, wat langere wachttijden maar ook meer personalisatieopties biedt.

Kan ik onderhandelen over de prijs van een bestaande woning?

Ja, over de prijs van een bestaande woning kan vaak onderhandeld worden. Het startbedrag is meestal een vraagprijs, wat betekent dat de verkoper bereid is te onderhandelen.

Hoe werkt het biedingsproces bij bestaande bouw?

Bij het biedingsproces breng je via je makelaar een bod uit op het huis, eventueel inclusief voorwaarden zoals een financieringsvoorbehoud. De verkoper kan je bod accepteren, weigeren of een tegenvoorstel doen.

Wat is het voordeel van een aankoopmakelaar bij bestaande bouw?

Een aankoopmakelaar kent de markt, kan een realistische waarde van de woning inschatten, onderhandelt namens jou en helpt met de juridische en administratieve processen.

Wij werken samen met: