Werkwijze

De werkwijze van Finauta is laagdrempelig en persoonlijk. Bij ons gaat de teller niet lopen na het eerste gesprek. We berekenen pas kosten wanneer het zeker is dat je een hypotheek wilt afsluiten.

Finauta betrekt jou volledig bij je financiële situatie, zodat je hier een goed inzicht in krijgt. Voor nu, maar ook als er in de (nabije) toekomst iets verandert. Ons doel is om jouw financiële zorgen weg te nemen.

"
Stap 1
Stap 1

Kennismaken

In het eerste gesprek bespreken we samen wat je wensen en doelen zijn en brengen we je financiële positie in kaart: wat is je inkomen? Heb je nog een andere lening? Of heb je al een bestaande hypotheek? Aan de hand van een nauwkeurige analyse wordt duidelijk wat je mogelijkheden zijn. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en de kosten hiervoor nemen wij voor onze rekening.

Stap 2
Stap 2

Advies

Jij wilt natuurlijk weten waar je aan toe bent, dus we gaan snel over tot actie. We maken een gedegen advies, dat precies aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Soms is het zelfs mogelijk om al in het eerste gesprek met een advies te komen. Snel schakelen is voor Finauta heel normaal. Het liefst met korte lijnen via de telefoon, e-mail en WhatsApp. We doen er alles aan om jouw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Stap 3
Stap 3

Hypotheektraject

Als het goed is staan er geen verrassingen in het advies. Alles is immers besproken. Ben je akkoord? Dan gaan wij een rentevoorstel voor je aanvragen bij de geldverstrekker. 

Na ondertekening van het rentevoorstel hebben we een aantal gegevens van je nodig, waaronder je salarisstrook, een werkgeversverklaring, een kopie van je paspoort en je huidige hypotheekgegevens. Als alle documenten zijn verzameld en in het dossier zijn opgenomen, zal de geldverstrekker het dossier beoordelen. Na goedkeuring ontvang je de bindende offerte. Op dit punt heeft de geldverstrekker geen aanvullende eisen meer en is akkoord. Nu rest jou alleen nog om te tekenen voor akkoord.

Stap 4
Stap 4

De sleutel van je nieuwe (t)huis!

Nadat je de bindende offerte hebt ondertekend en deze is goedgekeurd, zal de notaris alles in orde maken voor de overdracht. Vervolgens is het wachten tot de datum waarop jij officieel de sleutels van je nieuwe huis ontvangt. Op dat moment betaal je ook de kosten aan ons. Je hoeft in de tussentijd dus geen aparte facturen te betalen.

Vraag alvast je pensioengegevens en arbeidsverleden op

Om je een passend advies te kunnen geven met oog op jouw toekomst, hebben we een overzicht nodig van je pensioen- en arbeidsverleden. Deze gegevens kun je alvast opvragen met je DigiD via de links op onze downloadpagina.

Wat vinden klanten?

Wij ontvangen een 10 op advieskeuze.nl
*****

Onze diensten

Bestaande bouw

Verbouwen

Nieuwbouw

Verduurzamen

2e hypotheek /
Oversluiten

Ondernemer /
ZZP-er

Wij werken samen met: