Verduurzamen

Wil je minder betalen voor je energie? Slim idee! Met verduurzaming maak je je huis niet alleen lekker comfortabel, maar je bespaart ook op je energierekening, helpt het milieu, je huis wordt meer waard en verkoopt sneller. Maar, hoe betaal je dat? Je kunt extra geld lenen via je hypotheek om je huis duurzamer te maken. Benieuwd hoe?

Energielabel verbeteren
Door te verduurzamen, wordt je huiswaarde hoger. Een huis met energielabel A kan al snel € 20.000 meer waard zijn dan eentje met label D.

Lagere energierekening
Door je huis duurzamer te maken verbruik je minder gas en stroom. Dat betekent lagere maandelijkse energiekosten.

Comfort
Je huis wordt aangenamer en comfortabeler qua temperatuur en geluidsoverlast wordt beperkt.

Hoe financier je het verduurzamen van je huis?

Met een verduurzamingshypotheek leen je extra geld bovenop je huidige hypotheek, specifiek voor duurzame aanpassingen. Afhankelijk van jouw inkomen en de waarde van je woning, kun je een aanzienlijk bedrag extra lenen voor deze verbeteringen. Dit extra geld wordt gestort in een bouwdepot, en daaruit kun je twee jaar lang je verduurzamingsprojecten financieren. Terugbetalen doe je tegen een concurrerend rentepercentage, dat kan variëren afhankelijk van de aanbieder en de marktsituatie. Belangrijk: dit geld is echt alleen voor energiebesparende maatregelen bedoeld, dus niet voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Verderop geven we je een lijstje met alle maatregelen die in aanmerking komen voor de verduurzamingshypotheek.

Denk je aan verduurzamen? Vergeet dan niet ook naar subsidies van de overheid te kijken. Onze Finauta-adviseurs helpen je graag om alle voordelen te vinden die op jou van toepassing zijn.

Hoe maak je je huis duurzamer?

Een duurzaam huis is beter voor het milieu en je bespaart er ook nog eens geld mee. We hebben een aantal slimme maatregelen voor je op een rijtje gezet die je huis een stuk groener maken:

  • Warmtepomp: lekker warm, zonder hoge rekening.
  • Zonnepanelen: voor je eigen schone stroom.
  • Spouwmuurisolatie: houdt de warmte binnen.
  • Dakisolatie: geen warmteverlies meer via het dak.
  • Vloerisolatie: warme voeten en minder stoken.
  • HR++ glas: houdt de kou buiten en de warmte binnen.

Ook benieuwd naar welke stappen jij kunt zetten? Neem contact met ons op en krijg snel een goede inschatting van jouw situatie en bespaarmogelijkheden. 

 

Meer lenen voor een duurzamere woning

Het energielabel van je woning bepaalt hoeveel je extra kunt lenen. Hoe beter het label, hoe meer je kunt lenen.

 ➞ Bij de aankoop van een woning:

Tabel extra lenen bij aankoop woning en verduurzamen

 ➞ Extra lenen om je bestaande woning te verduurzamen:

Tabel - Extra lenen bij energiebesparende maatregelen

Krijg korting op je hypotheekrente met een duurzaam huis

Wist je dat veel banken je belonen met een lagere hypotheekrente als je een huis koopt met een goed energielabel, of je huidige huis groener maakt? Als je jouw huis verbetert naar een beter energielabel, mag je vaak rekenen op een fijne rentekorting. Dat is dus dubbel voordeel: je woont duurzamer én je bespaart op je hypotheekrente.

Goed om te weten: Die lekkere korting op je rente krijg je meestal alleen bij het begin van je nieuwe rentevastperiode. En let op: een minder zuinig energielabel kan soms betekenen dat je juist iets meer rente betaalt.

Wat vinden klanten?

Wij ontvangen een 10 op advieskeuze.nl
*****

Onze diensten

Bestaande bouw

Verbouwen

Nieuwbouw

Verduurzamen

2e hypotheek /
Oversluiten

Ondernemer /
ZZP-er

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat zijn de eerste stappen om mijn woning te verduurzamen?

Begin met het checken van je huidige energielabel en kijk waar de grootste winst te behalen valt. Een Finauta-adviseur kan je hierbij helpen door een energieaudit van je huis te doen.

Welke verduurzamingsmaatregelen hebben de kortste terugverdientijd?

Vaak zijn dit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en het plaatsen van HR++ glas. Deze aanpassingen kunnen relatief snel voor lagere stookkosten zorgen.

Kan ik subsidies krijgen voor het verduurzamen van mijn woning?

Ja, er zijn vaak lokale en nationale subsidies beschikbaar voor verduurzamingsprojecten. Check de website van jouw gemeente of Rijksoverheid voor actuele informatie.

Wat is een groene hypotheek en kom ik daarvoor in aanmerking?

Een groene hypotheek biedt vaak een lagere rente voor het financieren van duurzame woningverbeteringen of de aankoop van een zeer energiezuinige woning. De voorwaarden verschillen per bank, maar meestal moet je woning een hoog energielabel hebben of krijgen door de geplande verbeteringen.

Wat als ik in een huurhuis woon? Kan ik dan ook iets doen aan verduurzaming?

Zeker, je kunt kleinere aanpassingen doen zoals het gebruik van ledlampen, tochtstrips aanbrengen, en energiezuinige apparaten gebruiken. Voor grotere aanpassingen kun je het beste overleggen met je verhuurder.

Wij werken samen met: